سال جهش تولید با مشارکت مردم
امروز پنج شنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ۱۲:۲۶

اخبار

وقت سحر سختکوش و بیدار است

فرشته ای بــه نــــام پـرســتــار

کمتر آدمی است که ساعت ها و لحظه هایی را فراموش کند که دستش از همه جا کوتاه و یکه و تنها، روی تخت بیمارستان خوابیده باشد، به طوری که حتی نزدیک ترین افراد زندگی اش هم نتوانند به بالین او بیایند و شب های تاریک همراه با درد و تنهایی را فقط با مهرنوازی و مراقبت پرستاران، این سپید قامتان ایثارگر، به صبح رسانده باشد.

پرستارانی که به مثابه فرشتگان الهی با لباسی به رنگ آرامش، فارغ از درد و غم زندگی خود، بر بالین بیمار حاضر می شوند و با رویی گشاده، به دردها، مشکلات و نیازهای جسمی و عاطفی او پاسخ می دهند؛ مجاهده ای که در تقویم رسمی کشورمان ثبت و روز ولادت حضرت زینب(س) به عنوان روز پرستار نام گذاری شده است. پاسداشت این روز، بهانه شد تا خبرنگار «مشعل» با نیلوفر قاضی مقدم، مسئول پرستاری حوزه سلامت بهداشت و درمان صنعت نفت به گفت و گو بنشیند.

نقش و اهمیت فعالیت پرستاران، همچنین تلاش این بخش از جامعه خدمات درمانی کشور بر کسی پوشیده نیست و در صنعت نفت نیز پرستاران، مرهمی هستند بر آلام بیماران و نقشی بی بدیل در درمان آنها دارند. این فرشتگان زمینی، تلاش می کنند تا از درد بیماران بکاهند و در سایه مراقبت های  شبانه روزی شان، سلامت را به آنها هدیه کنند. سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت نیز تلاش می کند تا با ابزارها و روش هایی، پاسخگوی نیازهای معیشتی و سازمانی کادر درمان و خدمات درمانی باشد که در این خصوص اقدام هایی نیز انجام داده است. این قشر تلاشگر، در کنار خدمات ارائه شده از سوی بهداشت و درمان صنعت نفت، مطالبات و خواسته هایی هم دارند که نیلوفر قاضی مقدم به آنها اشاره می کند.

 
اجرای ۲۸ عنوان برنامه عملیاتی در قالب بسته های خدمتی

مسئول حوزه سلامت بهداشت و درمان صنعت نفت در ابتدای گفت وگو، با تبریک روز پرستار به تمامی همتایان و همکاران خود که در عرصه پرستاری صادقانه، متعهدانه و بی ادعا تلاش می کنند و بانی سلامت خانواده بزرگ نفت می شوند، اظهار کرد: نقش و اهمیت فعالیت پرستاران و تیم سلامت خانواده، در حفظ و ارتقای سطح سلامت جمعیت تحت پوشش سازمان بهداشت و درمان نفت بسیار برجسته و پررنگ است، از این رو امسال، ۲۸ عنوان برنامه عملیاتی براساس بسته های خدمتی وزارت بهداشت و پروتکل های سازمان تنظیم شد. در این بسته های خدمتی، مجموع فعالیت هایی که باید بر اساس سن، جنسیت و فاکتورهای خطر جامعه برای یک شخص و در بازه زمانی مشخص انجام شود، از سوی پرستاران و پزشکان خانواده صورت می گیرد.

وی به اهم فعالیت پرستاران خانواده در حوزه بهداشت و درمان نفت، اشاره کرد و یادآور شد: اقدامات فراخوان و غربالگری و در نتیجه ارتقای سلامت با شناسایی زودهنگام بیماری مانند سرطان ها و بیماری های مزمن غیرواگیر، تشکیل پرونده سلامت الکترونیک برای جمعیت تحت پوشش و تکمیل پرسش نامه ها و برگه های غربالگری مرتبط با سن و جنسیت افراد، اقدام های مرتبط با ارزیابی سلامت در رده های سنی متفاوت شامل بسته خدمت کودک، نوجوان، جوان، میانسال و سالمند، کنترل قد، وزن و توده بدنی و فشارخون از جمله خدماتی است که ارائه می شود.

مسئول پرستاری حوزه سلامت بهداشت و درمان صنعت نفت با اشاره به اینکه سازمان بهداشت و درمان صنعت نفت در قالب ۱۶ منطقه و نزدیک به سه هزار مرکز طرف قرارداد و گستردگی قابل توجه در کل کشور، در حال ارائه خدمات است، افزود: در بیشتر مراکز سلامت خانواده، افزون بر ارائه خدمات مراقبتی، همزمان پرستار اورژانس نیز حضور دارد و خدماتی از قبیل پانسمان، تزریقات، سرم تراپی و... را نیز ارائه می دهد.

 
سنجش سطح سواد سلامت برای اولین بار

تأکید ویژه به آموزش اصلاح سبک زندگی در افراد مبتلا به بیماری مزمن غیرواگیر مانند فشارخون بالا، دیابت، بیماری قلبی - عروقی یا افراد با ریسک خطر بیش از ۲۰ درصد شانس ابتلا به بیماری های قلبی - عروقی از دیگر خدماتی است که قاضی مقدم به آن اشاره دارد.

 وی گفت: برگزاری کارگاه های آموزشی از قبیل آموزش خودمراقبتی، آموزش تغذیه سالم، همچنین پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن غیرواگیر و عوارض ناشی از آنها، اجرای قانون حمایت از جوانی جمعیت و ارائه بسته خدمت مراقبت و ارتقای مهارت خانواده های دارای سرپرست با مشاغل خاص و ویژه، دیگر خدماتی هستند که با تلاش پرستاران و کادر درمان به بهترین نحو در این مراکز در حال اجراست.

مسئول پرستاری حوزه سلامت بهداشت و درمان صنعت نفت افزود: یکی از برنامه های پژوهشی در حال انجام، سنجش سطح سواد سلامت جمعیت تحت پوشش است که برای اولین بار در کشور انجام شده که امیدوارم با اجرای برنامه های مراقبتی و خدمات پیشگیرانه، شاهد کاهش و کنترل روزافزون بیماری های غیرواگیر و افزایش سلامت جمعیت تحت پوشش باشیم.وی در بخش دیگری از این گفت وگو، به ضرورت های این بخش از جامعه درمانی صنعت نفت اشاره و تصریح کرد: پرستاری، حرفه ای است که انگیزه اولیه آن عشق ذاتی به آن است؛ اما در کنار این عشق و علاقه به کار، ضرورت های دیگری نیز وجود دارد که لازم است به آنها توجه شود. قاضی مقدم تصریح کرد: شاید سختی شغل پرستاری کمتر به چشم آید؛ اما در واقع حرفه ای حساس است که به توجه نیاز دارد. ساعت ها کار در چنین محیطی، نیازمند برخورداری از توان جسمی بالاست که این مهم می تواند با تقویت نیروی انسانی در مراکز درمانی صنعت نفت محقق شود و با کاهش بارکاری آنها، توان بیشتری را برای خدمت به بیماران در این بخش از جامعه درمانی تزریق کرد. وی تاکید کرد: بی تردید برنامه ریزی برای تکمیل به موقع کادر پرستاری در میان مدت و بلندمدت، موجب تاثیرگذاری سطح کیفی ارائه خدمات و اجرای صحیح فرایندها و ارتقای شاخص ها می شود.

۲۰ آبان ۱۴۰۳ ۱۱:۰۷
تعداد بازدید : ۴۵۷

نظرات بینندگان

تعداد کاراکتر باقیمانده: 500
نظر خود را وارد کنید